Microsoft gjør som Apple

Microsoft gjør som Apple

Applikasjoner for Metro-grensesnittet skal bare selges gjennom Microsofts egen "app store".

Microsoft uttalte under Build-konferansen i forrige uke at applikasjoner for Metro-grensesnittet i Windows 8 bare vil selges fra Microsofts egen applikasjonsbutikk.

På tross av at Microsoft ikke ville utdype detaljer og diskutere forretningsplanen bak applikasjonsbutikken viser et nå fjernet dokument på selskapets nettsted at Microsoft kommer ta 30 prosent av prisen på solgte applikasjoner, ifølge Computerworld USA.

Dette er det samme som Apple tar for å selge applikasjoner gjennom sin app store.

Gjør som Apple

Microsofts Ted Dworkin opplyste under Build-konferansen at beslutningen kommer av behov for å forsikre seg om at applikasjoner for Metro oppfyller selskapets krav til sikkerhet og passende innhold.

- Vi vil være det eneste stedet for distribusjon av Metro-type applikasjoner, sa Dworkin under Build-konferansen.

Han sa også at Microsoft vil gjennomgå alle applikasjoner til nettbutikken for forsikre seg om at de ikke inneholder skadevare.

- Vi vil undersøke hver eneste innleverte Metro-applikasjon, og vi vil sjekke alle for virus og skadevare, sa Dworkin.

Nekter å diskutere forretningsplaner

Selv om Dworkin brukte mye tid på å selge Windows app store på Build-konferansen ville han ikke diskutere forretningsplanene rundt nettbutikken.

- Vi kommer ikke til å bruke mye tid på å diskutere spesifikke retningslinjer og strategier for nettbutikken eller detaljer rundt forretningsplanen i dag, sa Dworkin forrige onsdag.

Ha la til at detaljer vil bli klargjort når Windows app store er klar til å motta applikasjoner fra utviklere.

I dokumentet Primer for current Windows developers kunne man likevel inntil torsdag i forrige uke lese at ifølge industrinormer vil utviklere betale et årlig gebyr for å laste opp applikasjoner i Windows app store, og motta 70 prosent av bruttoinntektene applikasjonen tar inn.

Dokumentet viste også at disse retningslinjene er foreløpige, og kan endres frem mot lansering. Denne informasjonen er siden fjernet.

Ikke bare Metro-apps

Under Build-konferansen kunne Microsoft også fortelle at Windows app store ikke bare vil tilby applikasjoner for Metro.

- Applikasjoner for Windows desktop vil også selges via app store, fortalte Antoine LeBlond fra Microsofts Web Services Group under en åpningstale på Build-konferansen.

- Vi gir Win32-applikasjoner en gratis service, og eksponerer dem for millioner av Windows-brukere, sa LeBlonde.

Microsoft har enda ikke gitt noen lanseringsdato for Windows 8, og har heller ikke uttalt når de kommer til å lansere Windows Store med Metro-applikasjoner.

Les om:

Enterprise