- Microsoft kjøper Nokia

- Microsoft kjøper Nokia

Erlend Schei fra Finn tror et oppkjøp skjer før Windows Phone 8 er klar.

Finn.no har et stort utviklermiljø. Erlend Schei, leder Finns innovasjonslab, mener at Surface-satsingen er svært spennende.

– Vi er vel like overrasket som resten av bransjen. Microsoft har ikke all verdens hardware-erfaring, og har jo brukt 10 år på å virkelig få fart i Xbox-satsingen. Og med Nokia-satsingen friskt i minne så kom dette noe overraskende.

Katalysator

Ifølge Schei ser Surface ut til å plassere seg langt nærmere kjernen i selskapets programvareportefølje, og vil kunne være en kraftig katalysator i deres primære økosystem.

– Jeg tror ikke nødvendigvis vi får en Apple-klone her, selv om de selvsagt har sett det fornuftige i en App Store, og vi ha sin egen. Windows Phone er jo et friskt pust i forhold til Android som ligger mye tettere opp til Apple.

Han påpeker at Microsoft går i praksis i direkte konkurranse med de store produsentene her. På den annen side lever selskapet ganske trygt.

– Jeg skal like å se den produsenten som boikotter MS ved å ikke tilby Windows 8, sier han.

Oppkjøp

Schei spår at Microsoft kjøper Nokia innen Windows Phone 8 er klart.

– Da er det duket for svært spennende integrasjoner. Surface visker ut enda mer av skillet mellom PC og nettbrett, og virker for meg som et svært smart grep. I tillegg kommer nok grepet i grevens tid, før Apple har fått alt for stort grep om det totale pc-markedet.

Ifølge Schei kan Microsoft lene seg på Apples erfaringer og banebryting rundt brukervennlighet, og kombinere dette med sine egne utmerkede, men noe overkomplekse software-produkter.

Enterprise