Microsoft lover bedring

Microsoft lover bedring

Microsoft vil rette seg etter EU-domstolens avgjørelse, bli mer åpne og styrke båndene til andre produsenter.

Det var en slukøret og ydmyk Brad Smith som møtte pressen etter EU-domstolens knusende dom over Microsofts monopolvirksomhet i Europa. Domstolen opprettholdt i all hovedsak sanksjonene som EU-kommisjonen ila Microsoft i 2004.

LES SAKEN HER: EU avviser Microsoft-anken

Microsofts juridiske direktør sa at selskapet nå trenger betenkningstid for å avgjøre hvordan de skal ta saken videre rent juridisk, men innrømmet at selskapet vil rette seg etter alle pålegg fra EU-domstolen.

- Vi vil følge alle våre forpliktelser i henhold til europeisk lov, og vi har arbeidet hardt de siste årene for å følge kommisjonens krav til våre kommunikasjonsprotokoller. Vi har gjort store fremskritt, men vi må erkjenne at det fortsatt er noe som er uavklart, sa Smith.

Dommen skal nå finleses, og Smith uttrykte takknemlighet for at domstolen har behandlet saken med en slik grundighet som vil gjøre det enklere for Microsoft å implementere de utestående kravene fra EU.

- Vi har forsøkt å bli mer åpne og transparente, vi har styrket våre bånd til resten av industrien, men hvis vi må ta flere steg for å imøtekomme dagens kjennelse, så vil vi gjøre det, sa Smith.

Enterprise