Microsoft lukter på Yahoo

Microsoft lukter på Yahoo

Microsoft skal på nytt ha havnet i forhandlinger om kjøp av søkemotoren Yahoo.

Microsoft har ifølge New York Times inngått nye forhandlinger om et eventuelt kjøp av søketjenesten Yahoo. Avisen har snakket med kilder som skal ha god kjennskap til forhandlingene og oppgir at det er skrevet en konfidensiell avtale som gir Microsoft mulighet til å sjekke all bokføring innen en et eventuelt oppkjøp.

Attraktivt bytte

Ifølge kilden er det flere som er på jakt etter Yahoo, og selskapet skal ha tegnet lignende avtale med flere selskaper, så det er usikkert hvem som eventuelt vil komme med det høyeste budet. Det kinesiske e-handelsselskap Alibaba Group, som Yahoo har 40 prosent eierandel i, skal også være i samtaler med selskapet.

Yahoo benytter seg nå av rådgiverne Allen and Company og Goldman Sachs for å vurdere ulike strategiske alternativer.

Prøvde seg i 2008

Microsoft prøvde også å kjøpe Yahoo i 2008 for 45 milliarder dollar, men lyktes ikke. Siden da har de to selskapene inngått et samarbeid der Microsofts Bing søkemotor henter svar på brukersøk, mens Yahoo selger annonser mot disse resultatene.

Bing - en rådyr fiasko

Yahoos markedsposisjon er betydelig svekket siden 2008. Yahoo og de øvrige søkemotoralternativene opererer i et marked som fullstendig domineres av én aktør, Google. Microsofts satsing på søkemotoren Bing har dessuten vært en økonomisk fiasko. Siden lanseringen av Bing for to år siden, har Microsoft gått på et tap på 5,5 milliarder dollar.

Enterprise