Microsoft må lappe oppdatering

Microsoft må lappe oppdatering

Monsterlappesakene forrige måned må korrigeres for tredje gang.

Mandag måtte Microsoft nok en gang slippe en lappesak for å korrigere problemer som oppstod i kjølvannet av den massive lappepakken som ble sluppet 13. oktober. Det er tredje gang Microsoft slipper lappesaker for å fikse opp etter den første sikkerhetsoppdateringen.

Mandagens fiks angår MS09-054, oppdateringen som lappet sammen fire kritiske sårbarheter i Internet Explorer.

Ifølge Christopher Budd, en talsperson for Microsoft Security Response Center, fikser den nyslupne lappesaken problemer med å vise nettsider som oppsto da MS09-054 ble sluppet.

Gjennom brede kanaler

Et Microsoft support-dokument forklarer flere detaljer om feilene MS09-054 forårsaket. Den ene feilkalkulerer plasseringen av elementer på nettsider, mens den andre feilen gir en «Type mismatch»-skriptfeil på sider som bruker VBScript eller en kombinasjon av VBScript og Javascript.

Feilene kan oppstå i alle støttede Microsoft-nettlesere på alle Microsoft-operativsystemer, og var alvorlige nok til at Microsoft velger å fronte oppdateringen gjennom Windows Update, Microsoft Update og automatiske oppdateringer.

Ifølge Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste, hevder imidlertid Budd at antall berørte brukere er «begrenset».

Ikke uvanlig å oppdatere oppdateringer

13. oktober-lappepakken satte ny Microsoft-rekord i størrelse, og skulle fikse 34. Allerede dagen etterpå måtte Microsoft slippe en oppdatering til oppdateringspakken som fikset et problem i MS09-056. Forrige tirsdag slapp de også en oppdatering som gjorde rettinger i MS09-062.

Det er imidlertid ikke første gangen Microsoft oppdaterer i kjølvannet av oppdateringer. Forrige uke lappet for eksempel Microsoft en feil som oppstod i en august-oppdatering, og i juni 2008 måtte Microsoft også lappe en oppdatering.

Enterprise