Microsoft med ny Windows 8-blogg

Microsoft med ny Windows 8-blogg

Er du sulten på informasjon om Windows 8, bør du sjekke denne bloggen.

Den nye bloggen, Building Windows 8, skal gi informasjon om Microsofts nyeste operativsystem. Blant annet skal bloggen ta opp ting som nye egenskaper i brukergrensesnitt, utvikling og ny teknologi, i følge Computerworlds nyhetstjeneste.

Årsaken til opprettelsen av bloggen er å informere utviklere, it-profesjonelle og øvrige aktører om hva som er nytt i Windows 8 for dem.

- Det er så mye nytt pakket inn i Windows 8. Vi ønsker å være sikre på å ta oss tid til å dekke så mange temaer som mulig, skriver Steven Sinofsky, som leder Windows og Windows Live avdelingen hos Microsoft i den nye bloggen.

Microsoft gjorde for øvrig det samme under utviklingen av Windows 7, med en blogg som het Engineering Windows 7.

Lite nytt i første post

Sinofskys første post på den nye bloggen inneholdt ikke mye ny informasjon om operativsystemet utover det Microsoft viste frem i juni. I stedet gjentok Sinofsky Microsofts visjon for den neste versjonen av Windows, som han sier vil bli den største ombyggingen av Windows siden Windows 95.

- Windows 8 er Windows for en ny generasjon av datautstyr. Flere enn to av tre pc-er er mobile enheter. Skjermstørrelser går fra under 10 tommer til å dekke en hel vegg eller flere HD skjermer. Lagring har gått fra megabyte til terabyte og er lagt i nettskyen. Disse endringene i teknologilandskapet påvirker de største endringene i Windows, fra chips til opplevelsen, skriver Sinofsky i bloggen.

Store endringer i Windows 8

Microsoft overrasket mange i juni hvor de viste fram det nye grensesnittet som kommer i Windows 8. Grensesnittet er berøringsbasert, og skal brukes både på nettbrett og vanlige pc-er med mus og tastatur.

Mange brukere er bekymret over endringene som kommer i Windows 8, siden grensesnittet er såpass radikalt forandret.

Sinofsky regner med at mange kommer til å uttale seg om planene. Er man interessert, så har Sinofsky åpen invitasjon til å sende inn dine meninger direkte til ham via et skjema på bloggen.

Se bildeserie:

Ferske bilder fra Windows 8

Den neste store presentasjonen av Windows 8 blir i september under utviklerkonferansen Build. Her vil Microsoft også presentere nye utviklerverktøy i tillegg til demonstrasjoner av nye funksjoner.

Mer informasjon om Windows 8 er forventet å komme under Build-konferansens keynote. Dette skjer tirsdag 13. september.

Du kan også få nyheter om Windows 8 direkte fra kilden gjennom å følge @BuildWindows8 på Twitter.

Les om:

Enterprise