- Microsoft nær Yahoo-oppkjøp

- Microsoft nær Yahoo-oppkjøp

Etter mye frem og tilbake skal de to kranglefantene nå være nær en avtale. - Løgn, mener blogger.

Microsoft og Yahoo har tidligere flørtet, men forholdet har aldri blitt noe av.

LES OGSÅ: Kjøp oss, Microsoft!

Snarere tvert i mot: Yahoo avslo Microsofts tilbud om å kjøpe opp selskapet for 45 milliarder dollar, noe Microsoft og mange med dem syntes var en merkelig avgjørelse.

Nå har tidene forandret seg, og til tross for at Microsoft har uttalt at de er ferdige med Yahoo, skal de to nå være nær en avtale.

Det er The Sunday Times som melder at de to partene nå igjen har funnet tonen.

LES OGSÅ: Ballmer-nei til nytt Yahoo-bud

Denne gangen snakkes det om en avtale verdt 20 milliarder kroner, hvor Microsoft kjøper Yahoos søkevirksomhet. Prisfallet speiler Yahoos aksjekurs, som har falt drastisk den siste tiden: Fra 33 dollar per aksje da Microsoft kom med sitt første bud, til ni dollar er aksje i dag.

Ifølge avisen er avtalen så og si i boks, men hverken Microsoft eller Yahoo vil ennå bekrefte det hele.

Avtalen skal gi Microsoft 30 prosent eierandel i selskapet.

Kjøpet skal ha blitt mulig etter at toppsjefen Jerry Yang ga seg for kort tid siden. Dagens finanssituasjon og press fra aksjonærene skal også ha bidratt til at Yahoo nå har senket kravene og antagelig er i ferd med å smelte sammen med it-giganten.

LES OGSÅ: Yahoo-Yang gir seg

Men bloggeren Kara Swisher setter store spørsmålstegn ved hele historien til The Sunday Times. Hun mener å ha snakket med flere troverdige kilder, og alle avviser at denne avtalen eksisterer. Kildene sier samtidig at Microsoft har sett frem til en ny toppsjef i Yahoo, noe som nå er et faktum.

Microsoft har ennå ikke kommet med en offentlig uttalelse om den antatte avtalen.

Enterprise