Microsoft nekter å ha kjøpt støtte

Microsoft nekter å ha kjøpt støtte

Linux er utbredt i offentlig sektor i Afrika. Det syns Microsoft er en dårlig idé.

Microsoft benekter å ha betalt en nigeriansk it-leverandør 400.000 dollar for å holde Linux ute av den offentlige sektoren i landet.

Det er Nigerianske medier som skriver at Microsoft tilbød denne summen til en privat leverandør til staten i forbindelse med en felles markedsføringsavtale for å overtale offentlig sektor i landet til å skifte ut Linux med Microsoft på tusenvis av bærbare pc-er på skoler.

LES OGSÅ: Gir millioner til åpen programvare

Selv om det ble skrevet ned en felles markedsføringsavtale for å dokumentere ”best practice” for bruk av it i undervisning, så ble avtalen aldri gjennomført, forteller Thomas Hansen som er regionsdirektør for Microsoft i Vest, Øst- og Sentral-Afrika, til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

- Således ble den felles markedsføringsavtalen irrelevant. Den ble aldri underskrevet, og ingen penger ble brukt, sier Hansen.

Et sterkt forhold

Utover at Linux er gratis, har operativsystemets funksjonalitet, fleksibilitet og robusthet som har gjort det til hovedalternativet til de proprietære Unix og Windows. Offentlig sektor i Ghana, Namibia, Nigeria og Sør-Afrika bruker Linux i departementer og på skoler. Men Thomas Hansen forteller at Microsoft har et tett forhold til landenes offentlige sektor.

LES OGSÅ: Ifi hjelper Afrika

- Vårt synspunkt er at disse landene, og i og for seg også alle andre kunder, bør ta stilling til hvilke programvareløsning som er mest hensiktsmessig og imøtekommer deres behov. Vi mener stater må vurdere alle omkostningene ved anskaffelse og bruk av maskiner, samt fordelen ved å bruke utbredte applikasjoner hvor vedlikehold og opplæring også er lett tilgjengelig.

Thomas Hansen lener seg på undersøkelser som viser at Windows ofte koster det samme eller mindre enn Linux, når man regner totalkostnadene (TCO).

- Windows er ofte et bedre valg når man tar med alle brukerfordelene som mengden av tilgjengelige applikasjoner, forhåndskunnskap og brukervennlighet, mener Hansen.

Les om:

Enterprise