Microsoft raser mot Yahoo-Google

Microsoft raser mot Yahoo-Google

Søkekameraten er utro, og Microsoft bruker monopol-kortet.

Til tross for at Yahoo og Microsoft er som partnere å regne, valgte Yahoo Japan denne uken å samarbeide med erkerivalen Google.

Google skal levere alle søk til Yahoo Japan i løpet av året.

Noe av årsaken er at samarbeidet mellom Microsoft og Yahoo ikke gjelder i ninjalandet, ettersom Japan's Softbank eier mesteparten av nettstedet.

"100 prosent"

Men Microsoft liker uansett samarbeidet dårlig.

- Denne avtalen gir Google nærmest sagt 100 prosent av alle søkene i Japan, raser Microsofts sjefsjurist Brad Smith i en pressemelding han har sendt ut.

Han mener avtalen er verre enn den Google og Yahoo prøvde å inngå i 2008, men ikke fikk lov til på grunn av frykten for monopol. Smith mener denne avtalen ville gitt de to 90 prosent av alle søk, mens avtalen i Japan altså vil gi nærmest 100 prosent, ifølge Smith.

"Eier alt"

Microsoft har ennå ikke sagt hvorvidt de vil gå til søksmål mot Yahoo og Google.

Men de sier i klartekst at de mener resultatet av avtalen blir monopol i Japan på søk, og at Google vil ende opp med å eie "all personlig informasjon fra alle japanske forbrukere og bedrifter".

Noen spesielle grunner til at Yahoo valgte Google og ikke Microsoft, med sin søkemotor Bing, har ikke kommet frem. Og Google mener å ha sitt på det rene, og at de har forhørt seg med japanske myndigheter om lovligheten.

Enterprise