Microsoft rydder opp i butikken

Microsoft rydder opp i butikken

Tar tak etter klager på mange jukseapper i Windows Store.

I forrige uke bekreftet Microsoft at de har problemer med store mengder apper som utgir seg for å være noe annet enn de er, eller som ikke byr på noen vettuge funksjoner. "Falske" apper har vært et problem både på pc- og mobilversjonen av app-butikkene, Windows Store og Windows Phone Store.

Microsoft har hatt en relativt avslappet holdning til godkjenning av apper, kanskje enda mer avslappet enn Google. Den rake motsetningen til Apples regime altså, selv om det nå og da sniker seg inn uærlige apper der også.

Siden Microsoft i forrige uke vedgikk at de hadde en utfordring med apper på Windows Store, har selskapet sett nærmere på problemet.

Sletter apper

Nå ser det ut til at selskapet har funnet en løsning på problemet, og den siste uken har selskapet fjernet over 1500 apper. Har du vært uheldig å kjøpe en av disse appene, vil du ifølge Microsoft automatisk få pengene tilbake.

Vi opplevde selv å bli lurt av en app på Windwos Phone Store tidligere denne uken, av en "app" som vi ettertid har sett at har vært lastet opp med nær identiske navn, men fra forskjellige "utviklere" flere ganger de siste ukene.

En kjapp samtale med Microsofts kundestøtte førte til at pengene vi la ut for jukseappen var tilbake på konto i løpet av en halvtimes tid. Vel så viktig er det kanskje at alle de like appene nå ser ut til å være borte fra Store.

Samtidig som de har fjernet en rekke apper, har Microsoft også endret sertifiseringskravene for apper, ifølge et innlegg på selskapets egen Building apps for Windows-blogg.

Det nye regelverket kommer blant annet med langt strengere krav til at beskrivelsene av apper skal stemme overens med det appen faktisk gjør og leverer. Det blir også et krav om at app-ikonet ikke må være for likt ikonet til en annen app, og at appen plasseres i riktig kategori.

De nye reglene gjelder i første omgang for nye apper som lastes opp på Windows Store, samt oppdateringer til allerede eksisterende apper.

Vil ha din hjelp

Med antallet apper som etter hvert ligger på Windows Store-butikkene, kan det se ut til at Microsoft har litt av en jobb foran seg. For å takle jobben med å luke ut jukse- og svindel-apper vil derfor Microsoft hente inn ekstra folk til å lete gjennom, og slette apper.

I tillegg til å hente inn ekstra folk, ber Microsoft også brukerne om hjelp med å rydde opp i app-butikken. Kommer du over en app som ikke er det den utgir seg for, eller som i vårt tilfelle, lar deg lure, ber Microsoft deg om å ta kontakt med kundestøtte på nett eller via e-post (reportapp@microsoft.com ), eller å bruke rapporteringsfunksjonen i Windows Store.

Les om:

Enterprise