Microsoft og Samsung med patentavtale

Microsoft og Samsung med patentavtale

De to selskapene har inngått en stor avtale rundt lisenser og patenter.

Microsoft har underskrevet en lisens- og patentavtale med elektronikkgiganten Samsung. Avtalen skal sette fart i produktutviklingen hos de to selskapene.

LES OGSÅ: Bill Gates for fall?

For Microsoft føyer avtalen seg inn i en rekke av lignende samarbeid hvor målet er å dele resultatene av fremtidig produktutvikling. Tidligere har de blant annet inngått samarbeid med Novell rundt deres Linux-versjon, og med de japanske elektronikkgigantene Nec og Fuji Xerox, skriver IDGs nyhetstjeneste.

Selskapet jobber også med å hale i land avtaler med andre selskaper innen forbrukerelektronikk, telefoni og maskinvare. Microsoft bruker også mye resurser på operativtsystemene Linux og Unix om dagen.

Samarbeidet med Samsung gjør blant annet at Microsoft får tilgang til en rekke patenter, samt resultater av fremtidig forskning og utvikling. Avtalen dreier seg i hovedsak om datamaskiner, mediaavspillere, digitalkameraer og en del andre typer produkter.

Samsung får på sin side mulighet til å benytte seg av en rekke av Microsofts patenter i sine produkter og programmer.

Noen informasjon rundt den økonomiske siden av avtalen vil ikke selskapene gå ut med, men begge oppgir at de har mottatt betalinger.

LES OGSÅ: Google kjøper DoubleClick for 18,5 milliarder kroner

Les om:

Enterprise