Microsoft sier nei til Flash

Microsoft sier nei til Flash

Flash blir stadig mindre populært. Nå dropper Microsoft Flash-støtten i Metro-versjonen av Internet Explorer 10.

I Microsofts nye operativsystem Windows 8 kan man velge å bruke klassisk skrivebord som vi alle kjenner, eller det nye Metro-grensesnittet.

I et innlegg på Build-bloggen skriver IE-teamleder Dean Hachamovitch nå at Internet Explorer 10 under Metro ikke vil ha støtte for Adobes utbredte multimedieplattform Flash. Også plugins, eller tredjepartsmoduler, blir utelatt fra den kommende nettleseren.

Avgjørelsen begrunnes med at tredjepartsmoduler ikke lenger er nødvendige, ettersom HTML5 tilbyr mye av den samme funksjonaliteten.

Stadig flere nettsteder jobber med tilbud som ikke krever plugins, og Hachamovitch nevner Googles HTML5-baserte YouTube-tjeneste som eksempel.

En undersøkelse Microsoft har gjort av 97.000 nettsteder over hele verden rundt bruk av tredjepartsmoduler viser at 62 prosent av disse nettstedene faller tilbake til HTML5 dersom nettleseren ikke kan vise flash.

Men det er ingen fare for bedriftskunder eller brukere som har behov for å bruke tredjepartsmoduler eller ActiveX. Internet Explorer 10 har nemlig en modus for klassisk skrivebord, og denne har full støtte for tredjepartsmoduler.

Flere detaljer er tilgjengelige i Microsofts Internet Explorer-blogg.

Se IE 10 i aksjon på Windows 8:

Enterprise