- Microsoft skyld i monsterregninger

- Microsoft skyld i monsterregninger

Epost-synkronisering gir megaregninger i Windows Phone 7.

Computerworld har den siste tiden satt mystiske mobildataoverføringer på agendaen. Catharina Johansen fikk for eksempel en sjokkregning på 8500 i løpet av få timer mens hennes Iphone lå til lading i standbymodus.

Også ferske Windows Phone 7 (WP7) har vært plaget av slike symptomer, og i motsetning til Apple, har Microsoft sagt de vil undersøke feilen. Overfor BBC har selskapet tidligere hevdet feilen ble funnet i en tredjeparts applikasjon, uten å navngi synderen.

Nå er den funnet. Ifølge Comon.dk hadde ikke Microsoft og Yahoo noe annet valg enn å gå ut med at Yahoo Sync er synderen, etter at Windows-hackeren Rafael Rivera oppdaget at det løp enorme mengder data når Yahoo Imap-synkroniserte sin epost.

- Microsofts feil

Yahoo har forsøkt å avskrive seg ansvar for feilen i en erklæring de har sendt til Ars Techinca. Selskapet peker på at lignende feil ikke er påvist på Iphone og Android, og mener WP7 kunne unngått problemer om Microsoft hadde hatt en standard kommunikasjon med Yahoos servere.

Ifølge Rivera har Yahoo på Iphone og Android unngått de enorme dataoverføringene fordi disse telefonene ikke regelmessig krever Message-ID, og han har ikke fått svar på hvorfor Microsofts mobiloperativsystem krever dette.

Slik fikser du

Det har vært snakk om store mengder data, ofte flere gigabyte månedlig, som har forårsaket uventet store regninger for telefonens eiere. Yahoo håper nå å kunne samarbeide med Microsoft om å fikse saken. Enn så lenge finnes det måter å slå av epostklientens autosynkronisering for å unngå problemet.

For Catharina Johansen og Iphones del har David Lie, administrerende direktør i Fastline Network Access, kommet med lignende forklaringer etter å ha forsket litt på problemet. Han mener det er dårlig programmerte applikasjoner for Iphone som har skapt overføring av store mengder fantomdata – altså på ingen måte helt ulikt hva som har skjedd i WP7.

Enterprise