Microsoft slanker Windows

Microsoft slanker Windows

Det neste operativsystemet fra Microsoft vil komme uten en rekke applikasjoner. De skal du laste ned selv.

Både Windows Vista og forgjengeren Windows XP inneholdt en rekke tilleggsapplikasjoner i tillegg til selve operativsystemet. Windows Mail, Photo Gallery og Movie Maker var bare noen av dem. Nå er det klart at disse bli ikke en del av det kommende systemet Windows 7, røper Microsoft overfor CNET.

Planen er heller at brukerne selv skal laste ned ekstraprogrammer fra selskapets hjemmesider etter ønske. Programmene vil være tett knyttet til Microsofts nettjenester som Hotmail, Spaces og Live Journal.

LES OGSÅ: Nye bilder fra Windows 7

Ifølge Microsoft er det flere grunner til at programmene blir fjernet fra Windows. Blant annet skal dette gjøre at nye versjoner kan utvikles raskere, i tillegg til at kundene selv kan velge hvilke programmer som skal brukes til epost, bildebehandling og video.

Dessuten er dette meget praktisk med hensyn til de mange rettslige problemene Microsoft har havnet i, etter å ha knyttet operativsystemet opp mot med andre programmer.

Selskapet hinter også til et strategiskifte, hvor nettbaserte tjenester etter hvert vil bli viktigere enn lokalt installerte programmer. Med andre ord ønsker Redmond-giganten å følge i Googles fotspor. Søkeselskapet har som kjent hatt stor suksess med webapplikasjoner som Google Docs.

LES OGSÅ: Windows Mobile 7 er forsinket

Les om:

Enterprise