Microsoft-søk i hele Europa

Microsoft-søk i hele Europa

På tirsdag ble Norge hovedsetet for bedriftssøk i Microsoft. Torsdag lanserte Steve Ballmer nye forskningssentre i Paris, London og Munchen.

Det er ikke bare i Norge Microsoft gjør ting på søkefronten. I går ble det klart at programvaregiganten også setter opp forskningslaboratorium i Paris, London og München.

Fokuset skal være på internettsøk, og planen er å kvesse klørne mot Google.

En annen årsak til etableringen, skal faktisk være tilliten til den europeiske økonomien ifølge New York Times.

Tøffe tider

Det var på en nyhetskonferanse på torsdag at konsernsjef Steve Ballmer sa at disse tre «centers of excellence», som Ballmer kalte dem, vil romme flere hundre nye ansatte.

Han ville ikke kommentere hvor mange dollar som investeres, men kunne meddele at det var snakk om en solid finansiell binding på en tid der mange bedrifter er redde for å i det hele tatt ta i ordet «investering».

- Å investere i noe nå kan være ganske tøft, men når de økonomiske tidene er tøffe må vi stole på løftet om at teknologien vil endre fremtiden, sier Ballmer.

- I sin barndom

Microsoft har sparket kraftig fra på bakbeina for å forbedre internettsøk for å få medfølgende reklameinntekter etter at selskapet ikke fikk fatt i Yahoo. Yahoo fikk i stedet en avtale med markedslederen Google.

- Vi er utfordreren, ikke lederen, innen søk. Men søk er i sin barndom, og det er veldig mye rom for nytenkning, sier Ballmer.

Les også: Ballmer snakker ut om krigen mot Google

De tre sentrene skal jobbe med både forbedring av eksisterende tjenester og innovasjon.

Ballmer og Lagarde

Og de som har fulgt med i nyhetsbildet denne uka har kanskje hørt noe likende av dette før:

Den franske finansministeren Christine Lagarde tok en pause fra det travle programmet sitt for å hilse Ballmer velkommen på den påfølgende pressekonferansen.

Deretter gikk hun tilbake til møtet mellom president Nicolas Sarkozy og flere europeiske politikere for å fortsette diskusjonen rundt finanskrisa.

Les om:

Enterprise