Microsoft-søk ny HP-standard

Microsoft-søk ny HP-standard

MSN-søkelinjen blir standard på alle pc-er fra HP. Avtalen gir også Microsofts Flash-konkurrent Silverlight et realt dytt.

Microsoft har ikke gitt opp kampen om søkemarkedet. Selskapet har signert en avtale med HP om å forhåndsinstallere MSN søkelinje på alle HP-pc-er. I første omgang gjelder det pc-er solgt på det nordamerikanske markedet.

I tillegg vil Live Search være standard søkemotor på pc-ene fra HP. Avtalen slår inn fra 1. januar 2009.

Målet for Microsoft er å gi søkeverktøyene sine ekstra medvind. I tillegg kan avtalen styrke Flash-konkurrent Silverlight, Microsofts nye flerplattforms plugin for å vise interaktive webapplikasjoner i nettlesere. Silverlight er en del av MSNs verktøylinje, og vil dermed automatisk ligge på alle HP-maskiner.

Verktøylinjen vil også ha direkteknapper til tjenester som Snapfish, HPs tjeneste for fotodeling, og HP kundeservice.

LES OGSÅ: Tidenes mest irriterende programmer

Domstol

Ifølge Microsoft er dette den viktigste avtalen selskapet har gjort i forbindelse med Live Search. HP er verdens største pc-produsent. Microsoft opplyste ikke om samarbeidet vil utvides utenfor USA og Canada.

Tidligere har Microsoft fått mye kritikk for avtaler som denne. På initiativ fra Google havnet Microsoft i en EU domstol etter at Live Search ble standard i Internet Explorer 7. Men selskapet fikk avslag fordi domstolen mente det var enkelt nok å endre til Google. I tillegg har Firefox en lignede bruk av Googles verktøylinje i sin nettleser.

Avtalen mellom HP og Microsoft er ikke enestående. Tidligere har Yahoo gjort noe lignende med HP, mens Google har en avtale med Dell.

Les om:

Enterprise