Microsoft sparker 5000 ansatte

Microsoft sparker 5000 ansatte

1400 stillinger kuttes umiddelbart på grunn sviktende omsetning.

Selv programvaregiganten Microsoft merker finanskrisen. Nå skal det strammes inn.

For andre regnskapskvartal endte selskapet på 16,6 milliarder amerikanske dollar, to prosents vekst fra samme periode året før. Overskuddet ble imidlertid på 4,17 milliarder, som er en nedgang på 11 prosent fra samme periode året før.

Sparker folk

Microsoft tar affære: 5000 sparkes fra avdelinger som forskning og utvikling, marked, salg, finans, juss, personal og administrasjon, i løpet av 18 måneder. Med umiddelbar virkning vil 1400 gå. Dermed senkes de årlige utgiftene med 1,5 milliarder amerikanske dollar.

- Vi er riktignok ikke immune mot effekten av økonomien, men jeg har likevel tro på styrken av vår produktportefølje og lydløsheten i vår tilnærming. Vi vil fortsette å håndtere utgifter og investere i langtidsmuligheter for å levere verdi til kunder og aksjeholdere, og vi vil komme ut som en enda sterkere industrileder enn vi er i dag, sier Steve Ballmer, toppsjef i selskapet, i en pressemelding.

Bra i Server & Tool

Ryktene gikk på nett rett før jul om at Microsoft kom til å levere dårligere enn ønsket. Da gikk imidlertid det heteste tipset på at rundt 15.000 måtte gå.

Inntekter fra klientsiden har stupt åtte prosent på grunn av krakket i pc-markedet, pluss det økte salget av minibærbare. Derimot har den såkalte kategorien «Server & Tool» vokst 15 prosent. Entertainment, altså X-box-divisjonen, har vokst tre prosent.

- Økonomisk aktivitet og pengebruk på it sank mer enn vi hadde forventet i kvartalet, og vi tok kjapt grep for å redusere kostnadene og gi motgift til sammenstøtet, sier Chris Liddell, sjefsfinansanalytiker i selskapet.

Markedet hadde forventet en omsetning på 17,2 milliarder.

Microsoft Norge var ikke tilgjengelig for kommentar.

Les om:

Enterprise