Microsoft tilfredsstiller EU

Microsoft tilfredsstiller EU

Microsoft har gitt seg på en rekke punkter, og er endelig i samsvar med EU-dommen fra 2004.

I 2004 slo EU-domstolen fast at Microsoft har brutt konkurranselovgivningen og ila selskapet en bot på 487 millioner euro. I september tapte Microsoft ankesaken, men nå har selskapet kommet til enighet med EU.

- Microsoft har endelig samtykket til tre betydelige endringer som bringer selskapet i overenstemmelse med dommen, skriver EU-kommisjonen i en uttalelse.

LES OGSÅ: EU avviser Microsoft-anken

Et stridstema har vært hvordan utviklere av åpen kildekode skal kunne bruke informasjonen om kommunikasjonsprotokollene som Microsoft tvinges til å publisere. Microsoft skal nå gjøre all informasjon om interoperabilitet enkelt tilgjengelig. I tillegg skal kompensasjon for denne informasjonen reduseres til et enkeltbeløp på kun 10 000 euro. Royalty fra de globale lisensene, inkludert patenter, skal også reduseres kraftig, skriver Kommisjonen.

LES OGSÅ: Microsoft lover bedring

I etterkant av 2004-dommen måtte Microsoft lansere en versjon av operativsystemet Windows XP uten mediespiller, i tillegg til å betale den rekordstore boten. Selskapet skulle også publisere detaljert teknisk informasjon om protokollene som operativsystemet bruker til å kommunisere mellom servere og klienter. Dette ble ikke gjort, og i juli 2006 fikk derfor Microsoft en tilleggsbot fra EUs konkurransemyndigheter på 280 millioner euro.

Les om:

Enterprise