Microsoft trenger flere Linux-eksperter

Microsoft trenger flere Linux-eksperter

Nettskyplattformen Azure skal tilby Linux. Redmond søker folk.

Den som kan åpen kildekode, Linux og som kan det med å sluke kameler medhårs, bør ta en titt på hva Microsoft tilbyr av jobber. Som en del av utvikling av plattformdelen av nettskytjenesten jobber selskapet med å tilby Linux-server, melder nyhetstjenesten til PC World.

Linux- og nettskyeksperter

Microsoft søker etter eksperter innen utvikling for Linux og nettskyløsninger. Koplingen er ikke fulgt av en annonsering hva de har i tankene. Men det er ikke vanskelig å se det som en naturlig følge av at Microsoft gjerne vil ha flere inntekter fra kunder som har et drifts- eller utviklermiljø basert på Linux.

Slike kunder har gjerne Windows i klienter og Office som verktøy fra før. Med satsing rundt å levere dem som applikasjonstjenester fra nettskyen, bør også resten av driftsmiljøet kunne tilbys som plattform- eller muligens infrastrukturtjenester. Der spiller Linux en rolle Microsoft ikke kommer unna.

Det er allerede støtte for Java, php og Apache Hadoop i Azure. Plattformen er designet og markedsført for å være robust og ha kontinuerlig oppetid, og ellers være åpen for mye rart.

Griser *kan* fly

Microsoft er ingen novise i Linux og åpen kildekode. De har i mange år hatt et nært og tett samarbeid med Novell og deres Suse-Linux-miljø. De siste årene har de bidratt også inn mot åpen kildekode-miljøer. Og i samband med at deres drifts- og administrasjonsløsning System Center ble åpnet for å administrere Linux i tillegg til Windows, delte de, med glimt i øyet, ut små figurer av griser med vinger.

Det er ikke sagt noe om hvilken Linux-distribusjon som kommer til å bli tilbudt. Det er for tidlig å sjalte ut Red Hat, som tidligere denne uka annonserte en større oppdatering av sitt bedriftsmiljø. Et rykte er at det er nettopp Red Hat som kommer som et tilbud allerede i mars.

Nettskytjenester er en leveringsmodell der Internett er leveringskanal og der prising går etter faktisk bruk/behov. Nettskyen deles inn i flere tjenestetyper. Microsoft tilbyr tre av disse. Azure er plattformtjenester der man kan få forskjellige grunnleggende Windows-server-typer inkludert database og etter hvert Linux. Som programvaretjenester leverer de Office 365 og Dynamics CRM, og som Infrastrukturtjenester tilbys blant annet administrasjon og driftskontroll.

Enterprise