- Microsoft vil fjerne aviser fra Google

- Microsoft vil fjerne aviser fra Google

Vurderer å betale News Corp. for kun å bruke Bing.

Microsoft har hatt diskusjoner om hvorvidt de skal betale News Corp. penger for å få dem til å avliste seg hos Google og kun være tilgjengelig fra Microsoft-søkemotoren Bing i stedet. Det melder Financial Times.

Ifølge avisens anonyme kilde er det News Corp. – som eier flere storaviser som Wall Street Journal og The Sun – som har vært drivkraften bak forslaget. Verken News Corp. eller Microsoft ønsker å kommentere saken. Ifølge den anonyme kilden skal det foreløpig være tidlig i prosessen.

En ny type betalingsmodell hvor Bing betaler for enerett på attraktive nyheter, vil både styrke News Corp. og Bings konkurransesituasjon mot Google.

Men Microsoft skal også ha tatt kontakt med andre store utgivere om samme sak. En ikke navngitt nettpublikasjon, som hevder de har blitt kontaktet av Microsoft, sier det vil medføre «en enorm innholdsverdi om søkemotorer er klar for å betale for indeksering».

Artikkelen i Financial Times kommer to uker etter News Corps' styreformann Rupert Murcdoch fortalte Sky News Australia at han har planer om å blokkere populære søkemotorer som Google og Bing fra å liste selskapets nyheter i håp om å få på plass en betalingsmodell. Han påpeker at søkemotorer tjener penger på selskapets nyhetsinnhold gjennom søkemotorreklame, mens News Corp. sliter med å tjene penger på både papir- og nettavisene.

Les om:

Enterprise