Microsoft vil gjøre det lettere å nedgradere til XP

Microsoft vil gjøre det lettere å nedgradere til XP

Rundt 99 prosent av alle nye datamaskiner leveres nå med Windows Vista ferdig installert, det er ikke alle kunder like fornøyd med.

Derfor legger Microsoft nå til rette for at pc-produsentene skal kunne tilby kundene enklere nedgradering fra Vista til XP.

LES OGSÅ: - Jeg eier Vista, ikke Microsoft

- Vi kommer til å tilby de ti største pc-produsentene forenklede prosedyrer for nedgradering, og etter hvert vil også mindre produsenter kunne benytte seg av de nye prosedyrene, sier Microsofts John Ball.

Slik lisensreglene for Vista er i dag, kan kundene nedgradere fra Windows Vista Ultimate og Vista Business frem til de har fått klargjort alt for overgangen til Vista. Det er denne prosedyren som nå skal forenkles, noe som vil føre til at det blir enklere for kundene å bytte fra Vista til XP.

- Vi ser det ikke slik at alle forespørslene om nedgradering fra Vista til XP er noen trussel mot Vista. Samtidig har vi funnet fram en del tall og fakta som beviser at det ikke går så dårlig for Vista som mange hevder, avslutter Ball.

  • -99 prosent av alle nye datamaskiner kommer ferdig installert med Windows Vista
  • -78 prosent av alle Vista-maskinene leveres med premium-versjoner av Vista, altså Vista Ultimate eller Home Premium.
  • -Microsoft får 21 prosent færre support-henvendelser forbundet med Vista enn de gjorde med XP.
  • -Vista har færre sikkerhetshull enn XP. Det ble bare oppdaget fem sikkerhetshull i Vista de første 90 dagene, for XP var tallet 18.

LES OGSÅ: Spillerne sverger fortsatt til XP

Enterprise