Microsofts DRM knekt

Microsofts DRM knekt

For fjerde gang på et år har hackere klart å knekke Microsofts kopibeskyttelse.

Det er Microsofts kopibeskyttelse (DRM) for musikk og film som har blitt knekt, en teknologi som blant annet benyttes i mange musikkbutikker på nettet. DRM-en kan blant annet begrense antallet ganger du kan brenne ut en sang til CD, eller hvor mange ganger du kan kopiere filen vider til andre maskiner eller enheter.

Nå har altså hackere klart å knekke Microsofts DRM-kode igjen. Tidligere denne uken la brukeren Divone Tao ut et lite program kalt Fairuse4wm på forumet til film og musikksiden Doom9.org. Ved å trekke filer over Fairuse4wm og slippe dem i programvinduet vil filene automatisk kodes om uten DRM.

Den første versjonen av Fairuse4wm kom allerede i august i fjor. Siden den gang har det kommet flere oppdaterte versjoner av det lille programmet, alt ettersom Microsoft har oppdatert sin DRM-løsning.

I september i fjor anmeldte Microsoft ti personer som mistenkes for å stå bak Fairuse4wm, men saken ble henlagt ettersom det ikke var mulig å spore opp de ti.

Microsoft sier de er klar over den nye DRM-hacken, men har så langt ikke kommet med noen informasjon om når en eventuell oppdatering vil være klar.

Enterprise