Microsofts Norges-sjef rykker videre

Microsofts Norges-sjef rykker videre

Knut Morten Aasrud blir sjef for kommunikasjon i Europa, Midt-Østen og Afrika.

I 4,5 år har Knut Morten Aasrud vært sjef i Microsoft Norge. Men nå har han blitt tilbudt stilling som sjef for satsningen på kommunikasjon i Europa, Midt-Østen og Afrika.

- Det er særlig to ting som er lagt vekt på. Det ene er klassisk lederskap, min evne til å få folk med meg og skape positiv energi i organisasjonen. Det andre er at jeg kan Microsoft-businesssen, sier han til Finansavisen.

Husker Vista og Office ’07

Han trekker frem lanseringen av Office 2007 og Vista som viktige hendelser fra sin tid som Norges-sjef. 7. juli starter Aasrud sin nye jobb, der han får et team på 7-800 folk.

Når det gjelder kommunikasjonssatsningen til selskapet, henvender den seg mot telekom, media og driftede it-tjenester. Aasrud mener mye skjer på de frontene fremover.

- Programvare får en veldig mye større betydning i forhold til å presentere innhold og å gi ulik funksjonalitet overfor brukerne, sier han til Finansavisen.

Mange klatrer videre

Han er den tiende nordmannen som klatrer oppover den globale Microsoft-stigen. Og Microsoft Norge har ditto mange folk som er rekruttert fra Microsoft internasjonalt.

- Jeg tror det gjør oss til en mer attraktiv arbeidsplass, sier Aasrud til Finansavisen.

Jakten på ny sjef er i gang. Håpet er å få vedkommende på plass i løpet av det første kvartalet i fiskalåret 2010.

Enterprise