Microsofts resultat skuffer alle

Microsofts resultat skuffer alle

Windows-salget dalte med 29 prosent, resultatet skuffer analytikerne og selskapet.

Microsoft omsatte for 17 prosent mindre siste kvartal enn samme periode året før.

Giganten omsatte for 13,1 milliard de siste tre månedene.

Resultatet har også dalt, med hele 29 prosent.

Dette er dårligere enn mange analytikere hadde ventet, og kommer som en sterk kontrast sett i forhold til Apples resultater.

LES OGSÅ:

Apple peker nese til krisen

"Godt skodd"

En av grunnene til at Microsoft leverer såpass svake tall, skal være at Windows 7-omsetningen ennå ikke kan bokføres. Microsoft har allerede begynt å selge lisenser som leveres med nye maskiner, men kan ikke bokføre dette før Windows 7 faktisk slippes.

En annen stor utgiftspost siste kvartal, var også juridisk arbeid, som tok 193 milliner dollar fra kassen.

Chris Lidell, Microsofts økonomidirektør, innrømmer at resultatet er skuffende. Samtidig mener han de er godt skodd for å møte resten av krisen.

Dårligere år også

- I hodet mitt er vi et sterkere selskap nå enn hva vi var for et år siden, sier Lidell.

- Samtidig fortsetter økonomien å være utfordrende, og vi må bli enda flinkere i 2010.

At Microsoft er et sterkere selskap i år, stemmer ikke om man kun ser på tallene. Finansåret 2009 er nå over, og omsetningen ble på 58,44 milliarder dollar, ned med tre prosent siden året før. Også resultatene har dalt i løpet av siste finansår.

Microsoft har den siste tiden lansert en rekke sparetiltak, og i mai ble det klart at 3000 stillinger skal vekk, i tillegg til 1400 som ble kuttet tidligere i år. I Norge har tolv ansatte fått sparken som resultat av Microsofts situasjon.

LES OGSÅ:

Oppsigelser i Microsoft Norge

Stort Windows-fall

For første gang har "Server and tools"-segmentet i selskapet falt i løpet av et kvartal.

Fallet i det segmentet var heller lite, mens fallet i Windows-salg for klienter fikk seg en real trøkk på grunn av fall i pc-salget verden over. Salget falt med hele 29 prosent siste kvartal sett i forhold til året før. Lidell regner med at disse tallene skal bli penere etter Windows 7 er lansert.

Andre nyheter som analytikerne spår kan gi Microsoft finere tall fremover, er nye Microsoft Office og Windows Server 2008 R2.

Les om:

Enterprise