Miljøsatsing fra Lenovo

Miljøsatsing fra Lenovo

Lenovo legger nye produkter til sin portefølje med svanemerkede bærbare pcer.

Lenovo sitter nå på en portefølje bestående av 25 svanemerkede bærbare pcer etter introduksjonen av 13 nye modeller, opplyser produsenten.

Den store miljøutfordringen med bærbare datamaskiner er knyttet til energiforbruk og avfallshåndtering. Denne typen maskiner har normalt forholdsvis kort levetid, og kasserte maskiner utgjør et betydelig miljøproblem med sitt innhold av skadelige stoffer som flammehemmere og tungmetaller.

- Det er utrolig bra at en IT-leverandør går foran og tar miljøansvar. Mange av dem snakker om det og sier de gjør noe, men de færreste tar miljø på alvor ut over å kjøpe noen klimakvoter, sier direktør Alvhild Hedstein i Miljømerking ifølge en presseuttalelse.

Svanemerket stiller blant annet strenge krav til energibruk, stråling, gjenvinnbarhet og reduksjon av helse- og miljøfarlige stoffer.

- Det betyr mye for oss å ha en sterk miljøprofil på våre produkter og på vårt selskap. Svanemerket bidrar til å styrke denne profilen, sier Norgessjef Geir Erik Lian i Lenovo.

I serien av nye svanemerkede pcer finner vi modellene ThinkPad SL410, T410, T410i, T410s, T510, X100e, X201, X201s, X201t, W510 og W701, IdeaPad U450p og U550.

Les om:

Enterprise