Millionavtale til Ignis-datter

Millionavtale til Ignis-datter

Ignis' datterselskap Syntune har fått to ordre på tunbare lasere som skal leveres til en eksisterende kunde.

Totalt har ordrene en verdi på 4 milllioner dollar, eller rundt 24 millioner norske kroner.

Prioritert leverandør

- Det er samme selskap som har lagt inn ordren, både den som ble signert 27 januar og nå, sier Investor Relations-ansvarlig Charlotte Løvstad i Ignis ASA til IT-Bransjen.

- Kontrakten viser at vi er en prioritert leverandør til denne kunden, og vi har en teknologi og en produksjonsplattform som er attraktiv for aktørene i markedet vi opererer, sier hun videre.

Kontraktene Ignis signerer har ofte en leveransetid på 12 – 18 måneder, og størrelsesordenen varierer deretter.

Nærmere hjemmet

Ignis sine produkter brukes i konstruksjonen av fiberoptiske nettverk som bruker lys til å bære store mengder informasjon.

- Tunbare lasere brukes fortrinnsvis i nettverk der det er lange avstander, som mellom land og byer. Men vi ser at mens behovet for høyere båndbredde øker, beveger de tunbare laserne seg nærmere og nærmere hjemmene våre, sier Løvstad.

Bidrar til vekst

- De nye ordrene på til sammen 4 millioner dollar fra denne kunden vil bidra sterkt til veksten i vår tunbare laservirksomhet i år. Nå arbeider vi hardt med opptrappingen av produksjonskapasiteten for å møte den økende etterspørselen, sier Patrik Evaldsson, administrerende direktør i Ignis Syntune i en pressemelding.

Les om:

Enterprise