Mini-pc for smått for ungdom

Mini-pc for smått for ungdom

Atea skal levere bærbare pc-er til alle videregående skoler i Hordaland. Minibærbare ble for små i denne omgang.

Ved skolestart i august sender HP ut 7000 bærbare pc-er for at alle førsteklassinger på videregående skoler i fylket skal få tilgang. Avtalen, som er signert med Atea, har en verdi på 34 millioner kroner. Det er tredje pulje med elever som får bærbar pc til utlån, ifølge it-sjef i fylkeskommunen, Svein Åge Nottveit.

- Vi har gjort vurderinger rundt ulike konsepter Atea har foreslått, og falt ned på et valg av HP6735B. Det er egentlig en vanlig bærbar pc, sier han.

- Minibærbare for små

Hordaland fylkeskommune har dermed prioritert annerledes enn Buskerud fylkeskommune som har gått for såkalte minibærbare med Linux.

- Vi har ikke valgt minibærbare i denne omgang, men vurderingen vil bli tatt opp igjen til høsten. Det har vært en del frem og tilbake på dette, men det går egentlig på brukermønster og størrelser, sier Nottveit.

- Så de er altså for små?

- Ja, vi har vurdert det til at de er for små. Det kan godt være at det blir mer attraktivt når denne typen modeller kommer i andre størrelser, sier han.

I tillegg får elvene som studerer medier og kommunikasjon bærbare som er hakket skarpere.

Også infrastruktur

Nottveit sier at de er fornøyde med ordningen. Elevene betaler depositum for maskinene, og om de ønsker kan de kjøpe den ut om de vil beholde den.

- Vi har fått tilbakemelding om at virker som en ryddig ordning. Totalt sett er dette en positiv satsning, forteller it-sjefen.

Utover bærbare pc-er leverer også Atea trådløst nett til de 46 videregående skolene i fylkeskommunen samt annen infrastruktur.

- Hordaland Fylkeskommune er en av våre regions viktigste kunder. Det offentlige er i stadig sterkere grad med på å drive utviklingen av innovative IT-løsninger og Hordaland fylkeskommune er intet unntak. Hordaland fylkeskommune er derfor en spennende kunde, og vi ser frem til videre samarbeid, sier direktør i Atea Steinar Sønsteby

Enterprise