Mobil-utviklere omfavner NFC

Mobil-utviklere omfavner NFC

Flesteparten av app-utviklerne vil programmere inn NFC-funksjonalitet innen 12 måneder.

I dag støtter 31 prosent av mobile app-utviklere NFC, Near Field Communications, skriver Evans i en pressemelding.

Deres nye Mobile Development-studie viser at ytterligere 45 prosent planlegger å legge inn støtte i løpet av de neste 12 månedene.

Studien er basert på en undersøkelse gjennomført mai i år der over 500 aktive mobilapp-utviklere har svart. De velger NFC fremfor funksjoner som stemmegjenkjennelse, avstanadsmåler og enhetsparring.

- Evolusjon

Den store gulroten utviklerne ser i NFC, skal være sikkerhet og adgang. Evans ramser opp nøkkelkort og brikker, identitet, inngang og adgang. Andre måter å bruke NFC som utviklerne pønsker på, er sosiale nettverk, blåtann, trådløsnett-adgang og i handelsbransjen.

- NFC er det neste evolusjonære steget innen mobil it. Det kommer til å endre hvordan vi gjennomfører hverdagslige gjøremål som å åpne en låst dør, komme om bord et fly eller gjennomføre et kjøp i en butikk, sier Janel Garvin, administrerende direktør i Evans Data.

- Men utviklere planlegger også planer for teknologien som inneholder spill, målinger og tilkoblinger til biler og ander enheter. Måten NFC vil treffe oss på er kun begrenset av fantasien til utvikklerne.

Skreddersyr app mot enhet

Men fortsatt er det stillbildeopptak, videoopptak og GPS som er funksjonene de fleste uvtiklerne støtter dags dato. Enhetsfunksjonalitet er ekstremt viktig i hvordan mange vil målrette sine apper for en spesifikk enhet, heter det i pressemeldingen. Over 70 prosent av utviklerne sier de optimaliserer sine enheter for å utnytte spesifikke muligheter i den enkelte modell.

Enterprise