Moderat vekst for Cisco

Moderat vekst for Cisco

Kvartaltall for Cisco viser en moderat vekst i Norge.

Cisco-konsernet rapporterer om en omsetning på 74,8 milliarder kroner og et nettoresultat på 12,3 milliarder kroner for tredje kvartal i år.

Reduksjon i GAAP-resultatet på 4,6 prosent er relatert til bemanningsreduksjonen kunngjort i august i år samt en engangskostnad på 1,6 milliarder kroner knyttet til kjøp av den resterende eierposten i Insieme Networks.

- Omsetningsveksten var noe under forventningen, våre finanstall er solide, strategien vår er sterk og vår innovasjonsmaskin går ekstremt godt, sier konsernsjef John Chambers.

I løpet av kvartalet har Cisco gjennomført eller kunngjort planer om flere strategiske oppkjøp, inkludert Insieme Networks, Sourcefire, Composite Software og Whiptail.

Moderat i Norge

I første kvartal i regnskapsåret 2014 hadde Cisco Norge moderat vekst.

- Veksten var svakt positiv for Cisco Norge. Segmentene for små- og mellomstore bedrifter, samt segmentet for bredbåndsbåndsaktører, telekom og it-outsourcing hadde solid vekst. Segmentene for store virksomheter og offentlig sektor hadde en svak nedgang, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør for Cisco Norge.

Ordreinngangen i kvartalet var også bedre enn for tilsvarende kvartal i fjor, noe som kan indikere en svak positiv trend.

- Innen teknologiområdene, opplevde vi sterk vekst innen datasenter-svitsjing, blade-servere og sikkerhet. Det er også hyggelig å registrere positiv vekst innen våre tradisjonelle teknologiområder som LAN-svitsjing, WLAN og ruting, sier Myrland.

Les om:

Enterprise