Mørke skyer for Microsoft

Mørke skyer for Microsoft

Microsofts finansdirektør er bekymret tross gode kvartalstall.

Finansdirektør Chris Liddell nedjusterer inntektsmålene for finansåret 2009. Under en telefonkonferanse med pressen i går sa Liddell at Microsoft skal fokusere på å senke totalkostnadene for kunden og samtidig stramme inn sine egne kostnader for å bli mer effektiv som organisasjon.

Finansdirektøren sa også at Microsoft vil være svært forsiktig med investeringer i den nærmeste fremtiden - på grunn av nedturen i den amerikanske og globale økonomien.

- Det er en meget stor grad av usikkerhet i de økonomiske utsiktene. Vi kan ikke kontrollere økonomien, men vi kan kontrollere og tilpasse våre egen innsats, sa Chris Liddell under telefonkonferansen hvor Computerworlds egen internasjonale nyhetstjeneste deltok.

Gode tall

I første kvartal omsatte Microsoft for 15,1 milliarder dollar, en økning på ni prosent fra året før. Resultatet endte på 4,37 milliarder dollar. Tross gode tall for selskapet, som nå er inne i sitt andre kvartal av finansåret 2009, nedjusteres inntektsmålene for andre kvartal og hele 2009.

LES OGSÅ: - Windows 7 i 2009

Selskapet frykter at pc-salget blir lavere enn forventet, noe som igjen vil redusere antall solgte operativsystemer og kontorpakker. Store deler av Microsofts inntektsstrøm kommer fra nye pc-er som selges med både Office og Windows.

Nedjusterer

For andre kvartal betyr nedjusteringen at Microsoft forventer mellom 17,3 og 17,8 milliarder dollar i inntekter for andre kvartal som avsluttes 31. desember. For finansåret som helhet forventer selskapet mellom 64,9 og 66,4 milliarder dollar. Tidligere trodde Microsoft på inntekter mellom 66,59 og 67,1 milliarder dollar.

Finansdirektør Liddell ser at kundene også må stramme inn livreima. Han mener Microsoft kan hjelpe kundene med å redusere kostnadene, og fremhever i denne forbindelse virtualiseringsteknologien Hyper-V for Windows Server og programvare for samordnet kommunikasjon (Unified Communications).

Les om:

Enterprise