Mr Oracle har blitt 70 - men pensjonerer seg ikke

Mr Oracle har blitt 70 - men pensjonerer seg ikke

Oracles mektige toppsjef og gründer, Larry Ellison, viser ingen tegn til å ville gi seg. Men hvem er kronprins?

Mens de fleste andre toppene i it-bransjen trapper ned, eller pensjonerer seg helt, når de nærmer seg 70 år, vil Larry Ellison fortesette. Det er i alle fall ingen signaler på det motsatte selv om Ellison fylte 70 år den 7. august.

En grunn til at han har vært i stand til å opprettholde sin posisjon så lenge, er at han har flere ledere som driver selskapet videre, inkludert toppledene Mark Hurd og Safra Catz, samt produktsjef Thomas Kurian.

Ingen offisiell kronprins

Spekulasjoner har sirkulert i årevis om Ellison har utnevnt en etterfølger, men verken Oracle eller Ellison selv ønsker å kommentere dette.

Nå er det velkjent at Larry Ellison har en aktiv fritid utenfor Oracle. Han er en lidenskapelig seiler og i fjor vant en av båtene hans America's Cup. Ellison arbeider også med en rekke prosjekter på øya Lanai, en øy som Ellison kjøpte i 2012 for over 500 millioner dollar.

Og med toppleder som Hurd, Catz og Kurian kan Ellison som han vil trekke seg litt tilbake fra den daglige driften og foksuera på Oracles langsiktige strategi.

Men Ellison leder fortsatt tre ukentlige produktmøter i Oracle, og det sies at han bruker dager på å forberede viktige taler, som neste måned hvor han åpner Oracles store Openworld-konferansen. Her er det kjent at fokuset blir skyen, både når det gjelder infrastruktur, plattformer og tjenester.

Ifølge Ray Wang, som er analytiker i Constellation Research, finnes det folk som kan erstatte Ellison.

- En person er Edward Screven, som har vært Oracles sjefsarkitekt i mange år, sier Wang.

Mark Hurd, tidligere administrerende direktør i HP, og en nær venn av Ellison, har vært nevnt som en potensiell erstatning for ham siden Hurd begynte Oracle i 2010, også Safra Catz er ofte nevnt.

- Uansett hva som skjer så er Ellison ikke en lett person å erstatte. Jobben er for bred for én person, sier Ray Wang.

Les om:

Enterprise