- MS Office slår Open Office

- MS Office slår Open Office

Dansk undersøkelse sier at Microsofts alternativ er lettere å bruke, og advarer mot å velge gratisversjonen.

Undersøkelsen ble utført blant 188 ansatte på Århus Sykehus i Danmark. Personene, både datakyndige og mindre datakyndige, ble blant annet spurt om hvor godt programpakkene støtter arbeidene deres, hvor lette de er å lære seg og forstå samt hvor lett det er å utveksle dokumenter.

Det er Jens Hørluk ved Institutt for Økonomi på Århus Universitet som har utført undersøkelsen, som danske Computerworld gjengir på sine nettsider.

Konklusjonen er at Microsoft Office gir bedre funksjonalitet, brukervennlighet og samarbeidsfunksjoner, basert på samtaler med brukerne.

LES OGSÅ: - Lurer studentene til dyr programvare

- Undersøkelsens resultat er et utrykk for at der er oppstått en kultur hvor brukerne er vant med Microsoft Office. I dag tar alle brukere det for gitt at de kan sende og motta filer i Microsofts standardformater, sier Jens Hørlück til computerworld.dk.

Open Office støtter .doc-formatet, men ikke det nye doxc-formatet. Microsofts programmer begynte å støtte Open Office-formatene fra april.

Talsmann for Open Office i Danmark, Leif Lodahl, innrømmer at det kan oppstå problemer med de forskjellige formatene, og at det kan ta tid å venne seg til deres alternativ.

LES OGSÅ: Microsoft blir virtualiserings-vennlig

- Vi får nærmest Microsoft Office inn gjennom morsmelken, og det kan være forvirrende at ikke alt er slik i Open Office. Men om man ser på de store besparelsene man kan oppnå ved å bytte til oss, er det fortsatt en god løsning, mener Lodahl.

Hørluck på sin side mener at bedrifter bør tenke seg om før de skifter til det gratis alternativet. Om ikke de ansatte har god it-kunnskap, bør man ha en organisasjon som kan hjelpe dem, mener han. Og han sier videre at bedrifter bør gi de ansatte innføringer i hvordan man konverterer filer til de riktige formater om man velger Open Office framfor Microsofts programpakke.

Les om:

Enterprise