Mysql-skaper med ny database

Mysql-skaper med ny database

Michael Widenius slipper snart sin nye database Mariadb.

Mysql-pappa Michael Widenius har nå skaffet seg en datter etter at sønnen flyttet inn til Sun. Han mener Mariadb har alt Mysql har, og litt til.

- Mariadb har egenskaper Mysql kommer til å ha om to år. For eksempel enkelte områder med bedre hastighet og bedre statistikk. Vanlige Mysql klarer et par tusen brukere, vi klarer noen hundre tusen, sier han til Computer Sweden.

Bygget på Mysql

Han har brukt rundt et år på å skape Mariadb via sitt eget selskap Monty Program. Forrige uke kom første testutgave og innen tre uker regner Widenius med å slippe ferdig vare.

Mysql-koden er GPL-lisensiert, og Mariadb er bygget på denne. Mange av endringer har de plukket opp i miljøet, endringer utviklere har gjort, men som Mysql ikke har implementert.

Ifølge den stolte nybakte faren skal Mysql-brukere kunne bytte databasen sin med Mariab på fem minutter.

«Redd menneskene»

Monty Programs forretningsidé er å utvikle spesialtilpassede moduler for de som vil bruke Mysql, men som har spesielle behov, eller for de som ikke er fornøyd med hvordan Sun/Oracle styrer Mysql-skuta.

Idet Oracle kjøpte Sun, hadde Widenius allerede forlatt Mysql. I selskapet sitt har han fanget opp andre som har forlatt Mysql. 15 av hans 19 ansatte har jobbet med Mysql. Inspirasjonen er et sitat fra tv-serien Heroes om å «redde menneskene».

- Redd produktet, redd personalet. Det er egentlig det hele min bedrift går ut på, sier Widenius.

Les om:

Enterprise