Nå kan du få Windows XP på Dell

Nå kan du få Windows XP på Dell

Etter utallige klager fra kundene har Dell krøpet til korset og gjeninnført Windows XP som operativsystemvalg på sine maskiner.

Avgjørelsen om å slutte å selge Windows XP forhåndsinstallert ble tatt i januar, dermed ble Vista det eneste valget for kundene. Nå må Dell altså legge om strategien for å blidgjøre kundene.

Dell valgte å ombestemme seg etter at tilbakemeldingssidene deres på nettet ble oversvømt av meldinger fra irriterte, potensielle kunder som ønsket seg XP på sine nye Dell-maskiner.

Windows XP blir dog ikke tilgjengelig på alle maskinene fra Dell. I første omgang er det kun seks maskiner som vil kunne bestilles med operativsystemet ferdig installert, fire bærbare og to stasjonære. Kundene kan velge mellom Home og Professional-utgavene av XP.

De aller fleste datamaskinprodusentene har gått helt eller delvis over til Windows Vista på sine maskiner siden operativsystemet kom i januar. Dell var blant produsentene som gikk lengst, og har i løpet av de siste månedene faset XP helt ut av sitt system.

- Dette er pussig. Vanligvis vil kundene ha det nyeste når de kjøper en ny datamaskin, sier Michael Silver, analytiker hos Gartner, til BBC.

Dell har ikke bestemt seg for hvor lenge de vil fortsette å selge maskiner med XP. Microsoft er skuffet over avgjørelsen, og mener at Dell har latt seg presse av en liten gruppe spesielt interesserte brukere. Fra februar 2008 vil Microsoft slutte å selge operativsystemet til datamaskinprodusenter.

LES OGSÅ: Vista er endelig i mål

Enterprise