Nå kan du prøve Bing selv

Microsoft har rullet ut søkemotoren tidligere enn antatt. Kvasir er "skuffet".

Forrige uke lettet Microsoft på sløret. De viste frem sin nye søkemotor, og avslørte at den skulle hete Bing.

Nå kan du også prøve den, ikke bare it-pressen.

Nettstedet Bing.no er ennå i beta-versjon, men fungerer. Man faller kanskje ikke av stolen ved første øyekast, for i den norske versjonen er det ikke mye nytt ennå. Microsoft lover at søkemotoren skal gi oss noe nytt, med ikke bare en søkemotor, men en "avgjørelses-motor". Vi får se hvor mye som kommer for norske brukere.

Om dette viser seg å være nok for å ta opp kampen mot kjemper som Yahoo og Google, samt norske konkurrenter som Kvasir, vil tiden og brukerne vise.

Tidlig ute

Bing skulle egentlig vekkes til live 3. juni, men kom allerede 1. juni.

- Å være seint ute hadde vært dumt, mener Andrew Frank i Gartner.

- Men jeg tror ikke det å være noen få dager tidlig ute har mye å si. Det har ikke vært så mye snakk om Bing ennå.

Han tror mange kan slite med å se forskjellen på Bing og andre søkemotorer i starten, men at forskjellen er der. Microsoft markedsfører Bing som et verktøy for å hjelpe folk ta beslutninger.

Kan ta tid

- Det tar litt tid for å sette pris på forskjellen, tror Frank, som mener den passer godt for blant annet reiseplanlegging.

I beta-versjonen som er sluppet her i Norge, Bing.no, er denne forskjellen godt gjemt. Søker man for eksempel på "oslo til porsgrunn" er første treff hjemmesiden til "Och Ortopedi AS". Ikke mye bedre blir det av å skrive inn ting som "buss til" heller.

I rettferdighetens navn blir ikke resultatet mye bedre i Google eller Kvasir, hvor søkeresultatene er påfallende like.

Og Kvasir er allerede ute for å kritisere Bing.

"Jeg ble skuffet" skriver Beate V. Kittelsen på Kvasir-bloggen.

"Skuffet fordi de kule funksjonene ikke fungerer for norske brukere. For eksempel så er det slik at de kule funksjonene som gjør det lett å sammenligne resultater, gir deg mulighet til å kjøpe direkte fra resultatsiden og viser treff på kart, vises kun dersom man gjør om innstillingene og tvinges til å være skap-amerikaner".

Les om:

Enterprise