Nå kan du tegne i Google Dokumenter

Nå kan du tegne i Google Dokumenter

Googles gratisalternativ til Microsoft Office oppdateres. Her er de viktigste nyhetene.

Med Microsofts Office 2010 rundt hjørnet, gir Google oss flere grunner til å bytte til deres gratis kontorpakke Dokumenter.

Den kommende oppdateringen skal ifølge Google gi bedre ytelse og enklere navigering. Dokumenter er ombygd fra grunnen og gir blant annet større nøyaktighet ved import og eksport.

Her er de største oppdateringene:

Tegneprogram

I Googles frittstående tegneprogram kan du samarbeide i sanntid i flytskjemaer, figurer, diagrammer og annen grafikk. Kopier deretter tegningene til dokumenter, regneark og presentasjoner via webutklipp, eller del og publiser dem akkurat som andre Google-dokumenter.

Bedre dokumenthåndtering

Tidligere har bare regneark vist endringer som gjøres tegn-for-tegn når flere personer jobber i samme dokument. Nå fungerer det også i vanlige tekstdokumenter. Det samme gjelder chattefunksjonen som tidligere bare fantes i regnearksredigeringen.

Raskere regnearksfunksjoner

Regneark lastes inn raskere, svarer bedre og kan blar mer sømløst. Nå finnes også funksjoner som for eksempel formelfelt for celleredigering, autolagring, funsksjon for å dra og slippe kolonner og enklere navigering mellom ulike regneark.

De nye funksjonene fungerer ikke i offlinemodus, men ifølge Google er det under arbeid. Oppdateringen slippes i løpet av de kommende dagene under Dokumenter, bortsett fra tegneverktøyet som du kan begynne å bruke allerede i dag.

Se en liste over alle nyhetene her. Se demo-video under:

Artikkelforfatter jobber i vårt svenske søstertidsskrift PC för Alla.

Les om:

Enterprise