Nå kommer Windows Azure

Nå kommer Windows Azure

Steve Ballmer røper lanseringsdato for neste Office og fremtidens Windows, men depper over finanskrisen.

Toppsjef Steve Ballmer i Microsoft møtte tirsdag finansanalytikere i New York.

Og det var ingen festtale Ballmer ga pengesynserne.

- Jeg tror økonomien vil være relativt svak over relativt lang tid, sa Ballmer.

Microsoft lider under finanskrisen, og han tror altså ikke at den er over med det første. Samtidig nekter han for at Microsoft har ytterliggere nedskjæringsplaner, etter at 5.000 ansatte har fått fyken.

Ballmer frykter for lisenssalget nå som pc-salget daler, men tror samtidig de kan bli en mer attraktivt leverandør av blant annet databaser. Han sa også at han fortsatt er interessert i samtaler med Yahoo for å ta innpå Google.

Mange piratkopier

Når det gjelder et av flaggskipene til Ballmer og kompani, Microsoft Office, må man smøre seg med tålmodighet om man venter på en ny versjon. Ballmer sa at oppfølgeren til Office 2007 først vil komme i 2010.

Ballmer fortalte at de nå har rundt 500 millioner Office-brukere, noe som skal være 90 prosent av markedet. Han antar at rundt halvparten er ulisensierte, altså ulovlige kopier.

- Dette høye antallet er både en mulighet og en utfordring, sa Ballmer tirsdag.

Snart sky-Windows

Ballmer hadde også nyheter om Windows Azure, Microsofts skybaserte operativsystem. Ifølge direktøren skal dette komme i løpet av året. Faktisk var han såpass konkret som å si at det ville komme på markedet i forbindelse med Professional Developers Conference i november.

Ikke så mye er kjent om Azure, sammenliknet med Windows 7 som man også håper kan komme i løpet av året. Men det hele skal dreie seg om en plattform som bruker virtualiseringsteknologi for å la brukerne behandla data på måter vi ser i Google Docs og Amazons Elastic Compute Cloud. Med Azure skal Microsoft gjøre inntog på software as a service-markedet.

Les om:

Enterprise