Nå må du patche Windows

Nå må du patche Windows

Microsoft advarer om at de regner med at nylig oppdaterte sikkerhetshull vil bli utnyttet om du ikke patcher i tide.

Tirsdag denne uke la Microsoft ut et rekordstort antall patcher for Windows på Windowsupdate. Av de 35 feilene som de retter opp i august, har 32 av dem blitt klassifisert som «utnyttbare». Av disse 32 er igjen 18 av Microsoft fått bedømmingen «1», som betyr at de regner med at det i løpet av en måneds tid vil dukke opp skadelig programkode som utnytter feilene.

Microsoft Security Response Center har publisert en tabell som viser en oversikt over hvilke trusler som kan komme, og hvor raskt. Fem av åtte sikkerhetsoppdateringer som er merket «kritisk» og fire av seks som er merket «viktig» anses for å kunne utnyttes i løpet av en måned.

Fagfolk innen sikkerhet sier seg enig med Microsoft i at den nærmeste tiden kan være risikofylt for brukere som ikke oppdaterer Windows raskt nok. Det er særlig feil i Media Player som bekymrer fordi de kan utnyttes ved at brukeren spiller av filer som er utstyrt med skadelig kode. Andre svakheter finnes i Office 2007, Internet Explorer og Silverlight, som er Microsofts alternativ til Adobes Flash.

Problemet for dem som utnytter feilene til å lage skadelig programkode, er at brukeren må kjøre den selv, slik at de må finne måter å overtale brukerne til dette. Forsiktige og sikkerhetsbevisste brukere har en fordel her. Likeledes virksomheter og brukere som er nøye med å ta sikkerhetsoppdateringer i bruk så snart som mulig.

Les om:

Enterprise