Nå skal Google inn i tv-en din

Nå skal Google inn i tv-en din

Se tv-løsningen og alt om den kommende Android-versjonen.

Google har kommet seg fra pc-en til nettbrett og mobiler.

Og snart skal de også inn i tv-er.

Buddy Box

Under I/O-konferansens andre dag ble Google Tv lansert. De har samarbeid med Logitech, Intel og Sony på plass, og sammen skal de få operativsystemet Android inn i folks stuer.

Android skal snike seg inn i Bluray-spillere, tv-er og en egen Google-box som kalles Buddy Box. Denne skal konkurrere med blant annet Tivo, Boxee Box og Apple Tv.

Det svenske selskapet People of Lava har allerede en Android-tv på vei inn i markedet, men Google vil tydeligvis sette virkelig fart på denne utviklingen.

Flash-støtte

Tanken er å veve sammen forskjellige nett-tv-leverandører med det klassiske tv-tilbudet. Ikke akkurat en ny idé, men fortsatt er det mange som bare sitter forran pc-en og ser på nett-video.

Plattformen skal ha full støtte for Flash, noe som gjør at man også kan bruke tv-en til for eksempel spill.

Mange Android-applikasjoner skal også støttes, slik at man for eksempel kan bruke tv-en til Spotify. Maskinvaren skal også snakke godt med Android-telefoner.

Exchange i Android

Apropos Android-telefoner, så lanserte også Google den allerede kjente Android-versjonen 2.2, også kalt Froyo (slang for frossen yoghurt).

Den skal blant annet være raskere, ha Flash-støtte og innebygd mulighet til å bruke telefonen som en "trådløs router".

Men den inneholder også rundt 20 nyheter for bedriftsmarkedet. Blant annet er det nå full støtte for Microsoft Exchange.

Nye API-er for utviklere lar de lage mer avanserte applikasjoner som kan være nyttige for proff-brukere, som løsninger for å slette all sensitiv data gjennom nettet.

Mer om nye Google App Engine for Business, Chrome Web Store og videoer på neste side!

Enterprise