Nå skal Staroffice koste penger

Nå skal Staroffice koste penger

Oracle omdøper kontorpakken og vil ta seg betalt av skoleverket.

Kontorpakken Staroffice heter nå Oracle Open Office og er ikke lenger gratis for utdanningssektoren.

- Jo, Oracle Open Office koster penger, selv for skoler. Men det spiller ikke så stor rolle, ettersom Openoffice.org fortsatt er gratis, sier Anders Lund Rendtorff, Oracles informasjonssjef, til Computer Sweden.

Prisen å betale

Sun Staroffice 9 skal nå hete Oracle Open Office 3. Det er i bunn og grunn samme kontorpakken som Openoffice 3, men Oracles variant har mulighet for innstikkprogrammer for å koble pakken mot forretningssystemer og databaser – ikke bare til Oracles systemer, men også Microsoft Sharepoint og åpen kildekode-varianten Alfresco.

Oracle Open Office Standard vil koste 49,95 dollar, rundt 300 kroner, mens må man ut med nesten dobbelt så mye, 90 dollar, for Enterprise-utgaven, som er ment for bedrifter med over 100 ansatte. I tillegg kommer det en supportavgift på topp, som skal utgjøre 22 prosent av lisensprisen, ifølge Oracles produktark.

Oracle Open Office er blant annet tilgjengelig på engelsk og svensk, men ikke på norsk, ifølge Oracles FAQ.

Flukt

Skolekunder og kommuner nå sannsynligvis foretrekke Openoffice.org som fortsatt er gratis. Det har i hvert fall it-sjef Tommy Rehnberg gjort på vegne av Rättvik kommune, da de gikk fra Staroffice 8 til Openoffice 3. Men i det tilfellet var det ikke bare pris det handlet om.

- Vi har i en periode testet diverse pedagogiske programmer mot Openoffice 3, og dette produktet fungerer bedre for elever med spesielle behov sier han.

Også mange av de andre svenske kommunene har valgt Openoffice.org når de har valgt bort Microsofts kontorpakke.

Les om:

Enterprise