Nå er Windows 7 størst

Nå er Windows 7 størst

På under to år har Windows vippet Windows av tronen.

Windows XP, som ble lansert høsten 2001, har vært verdens mest populære os i en årrekke. Windows 7-forgjengeren Vista klarte aldri å få opp momentet. Vista var nok likevel mer en skuffelse enn en katastrofe. En av seks pc-er kjørte Vista globalt i fjor høst, og noe som gjorde den tre ganger så populær som hele MacOS-plattformen på samme tidspunkt.

Windows 7 ble lansert i slutten av oktober 2009, og blåste forbi Vista globalt før et år var gått. Men Windows XP var fortsatt lederen.

Denne måneden forteller statistikkselskapet Statcounter at Windows 7 har nå 40,2 prosent mens XP har 38,6 prosent globalt. Vista har 11 prosent markedsandel, foran MacOS med 7. Linux putler videre med under én prosent i en svak nedadgående trend.

Norden i tet

Samme selskap forteller at Windows 7 gikk forbi XP i Norge i oktober i fjor, mens Danmark fulgte etter i november. Sverige og Island foretok dette tronskiftet i januar i år.

I april gikk Windows 7 forbi XP i siste nordiske land Finland, og i hjemmemarkedet USA. I Europa skjedde skiftet til Windows 7 i juli i år.

Les om:

Enterprise