NASA og GM har utviklet robothanske

NASA og GM har utviklet robothanske

Det begynner med hansker og slutter med total robotdominans.

Bilprodusenten GM og romforskningsorganisasjonen NASA har hentet teknologi fra robotprosjektet Robonaut 2 for å lage en avansert hanske som skal gjøre det lettere å gjøre tunge jobber.

Robonaut 2 er en humanoid robot som ble sendt til den internasjonale romstasjonen i fjor høst. Med både armer, overkropp og et hode kan den minne litt om noe fra en 50-talls science fiction-film. Roboten ble satt i jobbe denne uken, og skal blant annet brukes til å måle oksygennivåer ombord på romstasjonen.

Fullt så avansert er ikke K-glove, robothansken GM og NASA har utviklet til bruk her på landjorda. Tanken er at K-glove blant annet skal kunne forebygge belastningsskader hos arbeidere som må gjøre repetetitive bevegelser dag ut og dag inn på jobben, for eksempel ved samlebåndene i bilindustrien.

- Det å kontinuerlig holde et verktøy i hendene kan føre til at musklene blir utmattet i løpet av bare få minutter, sier NASA og GM i en pressemelding.

Robothansken skal kunne mer enn halvere kraften arbeidere må benytte seg av for å holde for eksempel et verktøy, da hansken vil forsterke personens grep.

K-glove er så langt kun på protoypstadiet og det er enn så lenge ingen konkrete planer om å starte masseproduksjon.

Enterprise