NDS omsatte for en halv milliard

NDS omsatte for en halv milliard

Norsk Data Senter økte både topp- og bunnlinjen i 2011. Nå utfordrer selskapet Atea og vurderer flere oppkjøp landet rundt.

Norsk Data Senter (NDS) melder om et godt 2011.

Omsetningen økte med 19 prosent til 527 millioner kroner (pro forma) fra 2010 til 2011. Selskapet opplevde en resultatforbedring (EBITDA) på 12,5 prosent til 32,5 millioner kroner. Siden 2000 har selskapet mer enn doblet omsetningen.

- Vi vokser med markedet, men tar også markedsandeler på bekostning av mindre leverandører, sier administrerende direktør Morten Østberg i NDS en pressemelding.

Selskapet opplevde sterk vekst både mot privat og offentlig sektor.

- Veksten har vært stor i både privat og offentlig sektor, som hver fordeler seg med rundt halvparten av omsetningen. I smb-segmentet blir vi i stadig større grad kundenes it-avdeling, sier Østberg.

Utfordrer Atea

Morten Østberg forteller at NDS i flere og flere kunder ønsker å få levert nøkkelferdige produkter og løsninger. Mens de mindre leverandører i større og større grad spesialiserer seg som nisjeleverandører, hevder Østberg at NDS nå er "en klar nummer to" i markedet for systemleveranser etter Atea.

- På dette området eneste reelle utfordrer som leverandør i store offentlige anbud med mange krav. Vi konkurrerer om store anbud i både privat og offentlig sektor, og vinner ofte, sier Østberg.

Han mener kravet til bredde, kompetanse og autorisasjon har økt, og peker på at mindre aktører har måttet trekke seg fra systemleveranser. Flere er kjøpt opp, deriblant av NDS.

- For de mindre aktørene har det blitt stadig vanskeligere å opprettholde kompetanse over et bredt område. Kravet til kompetanse, og dermed konsolideringstrenden, vil øke med veksten i skybaserte tjenester, sier Østberg.

- Flere oppkjøp

I 2011 kjøpte NDS ikt-infrastrukturleverandørene Cirek og NLM IKT Services, begge i Oslo. NDS vurderer flere oppkjøp, blant annet på Vest-, Sør- og på Østlandet.

I løpet av 2011 økte antall ansatte fra 134 til 155, en økning på nærmere 16 prosent. Blant nye store avtaler i 2011 var Departementenes servicesenter, Aerospace Industrial Maintenance AS (AIM) og Nokas.

- Vi legger opp til en fortsatt sterk vekst i 2012, og regner med å befeste vår posisjon, blant annet med nye distriktskontorer.

Les om:

Enterprise