Nedgang for Sun

Nedgang for Sun

Sun Microsystems selger mindre enn før, men i Norge gjør maskin- og programvareprodusenten det godt.

Sun Microsystems fikk en omsetning på 2,99 millarder dollar, rundt 20 milliarder norske kroner, i første kvartal av finansåret 2009. Dette er en nedgang på 7,1 prosent i forhold til samme periode i fjor og skyldes, ifølge selskapet selv, nedturen i verdensøkonomien.

LES OGSÅ: Sun sliter med finanskrisen

I en pressemelding fra Sun Norge skriver imidlertid selskapet at det norske kontoret trosser resten av verden og opplever god vekst i omsetning. De oppgir imidlertid ingen konkrete tall som underbygger dette.

Men administrerende direktør Knut Alnæs i Sun Norge Norge sier i meldingen at de opplever en fortsatt positiv trend fra forrige regnskapsår og at de er meget godt fornøyd med utviklingen i første kvartal.

LES OGSÅ: Sun-grunnlegger trer av

- Sun Norge leverer nok et bra kvartal med 21 prosent vekst i omsetning forhold til samme periode i fjor. Vi er meget godt fornøyd med tallene som viser en sterk vekst i datalagring og programvare. Myndighetspålagte krav til langtidslagring av data samt behov for digital arkivering driver frem etterspørsel etter våre lagringsløsninger, sier Alnæs i meldingen.

Tall offentliggjort i går viser at Sun Microsystems internasjonalt fikk et resultat etter skatt på 1,67 milliarder dollar (11,2 milliarder norske kroner), noe som blant annet skyldes goodwill-nedskrivinger på 1,44 millarder dollar samt restruktureringskostnader på 63 millioner dollar.

"Fallet i omsetning var varslet på forhånd og skyldes at nedturen i verdensøkonomien medfører at flere store aktører nå utsetter sine it-investeringer" heter det i meldingen fra selskapet.

- Nå som vi går inn i tøffere tider og kundene må stramme inn på kostnadssiden, åpner det nye muligheter for Sun. Jeg tror MySQL kan bli for databaser det samme som Linux ble for operativsystemer sist gang vi hadde nedgangstider under dot-com sprekken. Interessen for MySQL databasen er økende og Sun har 90.000 nedlastinger av MySQL i Norge bare det siste året, sier Knut Alnæs videre.

LES OGSÅ: God vekst i servermarkedet

Les om:

Enterprise