Nedtur for Komplett

Nedtur for Komplett

Regnskapstallene ser stygge ut, men julesalget gjør Komplett-sjefen optimistisk.

Komplett leverte en samlet omsetning på 1,22 milliarder kroner i fjerde kvartal, 11 prosent svakere enn på samme tid i fjor. Samlet direktesalg endte ned 12 prosent til 751,2 millioner, mens samlet forhandlersalg sank 11 prosent, til 464,5 millioner kroner.

- Fjorårstallene inkluderer en del aktiviteter som vi har avviklet i år. Vi har solgte butikkene til Inwarehouse i Sverige, og avviklet salg i England, Tyskland og Frankrike. Hvis vi korrigerer for det, har vi en tilnærmet flat vekst. Tatt i betraktning markedene vi har hatt, er jeg fornøyd, sier Komplett-sjef Ole Vinje til Computerworld.

Julehandelen kom sent, men godt i gang i år. I andre halvdel av desember tok salget seg kraftig opp.

- Desember ble bedre enn forventet. Jeg tror rentereduksjonene gjorde at konsumentene slakket litt på livreima. Vi hadde en bedre utvikling her enn en vi relativt sett har hatt tidligere, sier Vinje.

Bra 2009

Komplett iverksatte et program for kostnadsreduksjoner i slutten av tredje kvartal, og forventer å se effekter av dette i 2009.

Samtidig fortsetter veksten i Norge og Danmark, men salget viser en flat utvikling i Sverige.

- Jeg tror vi står bra rustet til å møte 2009. Markedet for våre produkter vil være tøft, men jeg er mer optimistisk enn for tre-fire uker siden. Vi har ikke fått et så stort fall som vi hadde fryktet. 2009 kan bli et relativt bra år, mener Vinje.

Les om:

Enterprise