Nettverksytelsen synker når du spiller film i Vista

Nettverksytelsen synker når du spiller film i Vista

- En funksjon, ingen feil, sier Microsoft-guru.

Spiller du av tunge mediefiler under Windows Vista kan nettverkshastigheten reduseres dramatisk på grunn av en ny funksjon.

Det er Windowsguru Mark Russinovich som i sin blogg beskriver at det finnes en ny tjeneste i Vista ved navn Multimedia Class Scheduler Service (MMCSS) som har til hensikt å prioritere multimedieavspilling fremfor andre prosesser.

Tjenesten er laget for at prosessorintensive oppgaver ikke skal kunne forstyrre medieavspillingen.

Kort forklart oppstår det her et problem med nettverksytelsen ettersom hver datapakke som sendes til og fra pc-en krever sin del av prosessorkraften.

For de som benytter et nettverk med en hastighet på 100 megabit skal ikke problemet være merkbart, men er du oppkoblet med gigabit Ethernet kan hastigheten reduseres til 15 prosent når du spiller av en mediefil.

På grunn av en feil i koden vil hastigheten påvirkes av antall aktive nettverksforbindelser. Resultatet kan dermed bli merkbart under en forbindelse på 100 megabit hvis man også er tilkoblet et trådløst nettverk.

Mark Russinovich demonstrerer på sin blogg hva som skjer med nettverkstrafikken når man kopierer en stor fil og samtidig spiller av en enkel musikkfil. Straks musikken starter reduseres utnyttelsen av nettverkshastigheten fra 20 til seks prosent.

Les mer på Mark Russinovichs blogg

Enterprise