Nimsoft økter kraftig

Nimsoft økter kraftig

Norsk styringsprogramvare øker salget med nesten 80 prosent.

Det norske programvareselskapet Nimsoft AS vokser fort og avsluttet fjoråret med en salgsvekst på 77 prosent. Salget av programvare i 2007 nådde 29,4 millioner dollar (158 millioner kroner), mens den konsoliderte omsetningen i 2006 lå på13,2 millioner dollar.

Resultatmessig er selskapet fortsatt på minussiden. Nimsoft hadde et underskudd på -1,9 mill. dollar i 2006, og venter fortsatt et lite, men noe redusert underskudd i 2007-tallene, som ikke er helt klare ennå. Ifølge selskapets norgessjef Dag Lund er det ventet at omsetningen vil ligge på omkring 22 millioner dollar.

- Underskuddet var planlagt. Den fallende dollarkursen har også satt sitt preg på resultatet, sier Lund til Computerworld.

Selskapet har med seg en ordreserve på over 80 millioner kroner inn i 2008, og tegnet avtaler med 139 nye kunder i pret som gikk. På kundelisten har nordmennene en rekke kjente selskaper, som Barclays Capital, Amway Corporation, Ladbrokes PLC, T-Systems, Getronics og Novell. Nimsoft leverer programvare for overvåking av forretningskritiske applikasjoner, IT-infrastruktur og servicenivåavtaler (SLA).

Danker ut tungvektere

Ifølge Nimsofts styreformann, Anders Grindland, er det fortsatt er et stort og voksende marked for avanserte løsninger for overvåkning av IT-systemer og forvaltning av tjenestenivå-avtaler. Nimsoft konkurrer med tungvektere BMC, Computer Associates, Hewlett Packard og IBM.

NImsoft sikret seg i 2007 10,3 millioner dollar i venturekapital med JMI Equity og NorthzoneVentures. Dette var selskapets første og til nå eneste runde hvor eksterne investorer har gått inn i selskapet. Det amerikanske tidsskriftet “Inc. Magazine” kåret Nimsoft til et av de 50 raskest voksende programvareselskapene i verden.

I en pressemelding forteller Nimsoft at selskapet har vunnet nye kunder " i skarp konkurranse med tunge aktører som HP, IBM, BMC og CA"..

Les om:

Enterprise