Nintendo vil lagre holografisk

Nintendo vil lagre holografisk

Vil neste generasjon Super Mario kunne lagres på en plate på størrelse med en fingernegl?

Sammen med Inphase Technologies har Nintendo søkt patent på holografisk lagring. Teknologien lover stor lagringsplass på svært små områder.

Inphase har lenge forsket på holografisk lagring, men det var først gjennom godkjenningen av et patent det ble kjent at Nintendo deler den samme interessen.

Ifølge søknaden fra 2007 ønsker de to selskapene i fellesskap å utvikle en holografisk avleser ved navn «miniature flexure-based scanners for angle multiplexing».

Enkelt forklart kan et holografisk bilde bestå av forskjellig informasjon avhengig av hvilken vinkel det betraktes fra. I datasammenheng kan man på samme måte lagre og lese informasjon fra ett og samme punkt, men fra ulike vinkler.

Tidligere teorier har vist at det skal være mulig å lagre data i terabyte-klassen på et område så lite som en fingernegl.

Holografiske lagringsløsninger som hittil er demonstrert har imidlertid vært alt annet enn små, så det skal bli interessant å se hvordan Inphase/Nintendo har tenkt å løse størrelsesproblematikken.

InPhase har tidligere benyttet tre-dimenjonale hologrammer, skåret inn i et polymer-materiale som er 1,5 millimeter tykt. Dette laget er plassert mellom to plast-plater på 130 millimeter hver.

Om samarbeidet med Nintendo lykkes vil det trolig føre lagringsteknologien flere skritt fremover, men det vil nok gå flere år før disse produktene blir hyllevare i butikkene.

I beste fall vil holografisk lagring være noe som dukker opp i neste konsollgenerasjon.

Du kan lese mer om patentet her.

Enterprise