- Noen ganger er man heldig

- Noen ganger er man heldig

Microsoft-direktør Steve Ballmer glad Microsoft ikke kjøpte Yahoo i 2008.

Steve Ballmer uttalte under Web 2.0-konferansen i San Fransisco i går at han er glad og lettet over at Microsofts planlagte kjøp av søketjenesten Yahoo ikke ble gjennomført.

- Noen ganger er man heldig, sa Ballmer med et smil rundt munnen.

Dårlig timing

For å være sikker på at han ikke skulle støte kollegene i Yahoo, la han til at planene om å kjøpe Yahoo for 44 milliarder dollar kom like før finanskrisen startet i siste halvdel av 2008.

- Vi ville ha sluttført kjøpet like etter Lehman Brothers, sa Ballmer og referte til kollapsen til et av de største finansselskapene i USA.

Yahoo slet med økonomien allerede i 2008, og har fortsatt nedturen siden. Selskapet ville være mye mindre verdt i dag enn det Microsoft var villige til å betale i 2008.

Ballmer la også til at "det er mange flotte ting med Yahoo", og at han er veldig fornøyd med samarbeidet selskapene nyter i søkemotor-bransjen.

Fornøyd med Bing

På tross av at Google fortsatt er leder i søkemotor-markedet, er Ballmer svært fornøyd med fremgangen til Microsofts søketjeneste Bing. Han presiserer at tjenesten blir stadig bedre, og har utviklet seg mye, både teknisk, hastighetsmessig og i treff-relevanse i det tre årene tjenesten har vært på nett.

Ballmer uttalte også under konferansen at Bing "setter scenen for å gjenoppfinne søkemotortjenester", og antyder at Microsoft fortsatt håper å ta søke-kronen fra Google.

Les om:

Enterprise