Nokia med voldsomme tap

Nokia med voldsomme tap

Nokias kvartalstall indikerer hvor hardt finanskrisen rammer it-bransjen. Svaret er dramatisk.

Omsetningen falt fra 12 660 millioner euro for første kvartal 2008 til 9 274 millioner euro i år. En nedgang på nesten 28 prosent.

I fjor leverte Nokia et resultat før skatt på 1607 millioner euro i første kvartal. Denne gangen viser tallene et underskudd før skatt på 12 millioner euro. Det var godt under analytikernes forventninger, som spådde en gevinst før skatt på 260 millioner euro.

Holder markedsandelen

Om Nokia ser noe positivt akkurat nå er det at selskapet holdt sin markedsandel på 37 prosent av det mobilmarkedet. Selv om man også her opplever en nedgang fra fjorårets 39 prosent.

I løpet av kvartalet solgte Nokia 93,2 millioner mobiltelefoner, en reduksjon på 19 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Ifølge en undersøkelse utført av telegrambyrå Reuters ble det globale salget av mobiltelefoner redusert med 18 prosent til 241,7 millioner enheter i første kvartal.

Nokia-ledelsen er imidlertid relativt positive og forventer uendret til litt høyere salg av mobiltelefoner de neste tre årene, skriver It24.

Les om:

Enterprise